Кошик
513 відгуків
Інтернет-магазин"КомЛайт"
+380 (99) 234-77-89
Кошик

Лампи для підсвічування прилавків магазинів(м'ясо,хліб,сир,риба,овочі,фрукти)

Комфорт і приємне проведення часу – ось чого чекає сучасний покупець від процесу покупки. У різноманітті споживчих товарів можна легко загубитися, тому кожному магазину важливо показати себе в найбільш вигідному, але правдивому світлі, щоб привернути увагу покупця і заручитися його довірою. Для цього в магазині має бути на високому рівні – і товари, і інтер'єр,і обслуговування. У першу чергу це стосується продуктових магазинів і супермаркетів – саме в них покупці найчастіше бувають і проводять більшу частину «магазинного» часу. Покупцю важливо, щоб продукти були свіжими і якісними, асортимент – достатнім, розташування – зручним. Завдання власника – забезпечити ці умови. Суттєвий фактор ефективності оформлення
торгового простору – правильне і функціональне освітлення, якого повинно бути не багато і не мало, а рівно стільки, скільки необхідно.

Специфіка висвітлення продуктових магазинів полягає в колірну різноманітність товару: при неправильній передачі кольору продукти будуть виглядати неапетитними або навіть несвіжими. Також необхідно враховувати тепловий вплив джерел світла на продукти. Важливо правильно подоб-
рать джерела світла з оптимальною колірною температурою, а також розмістити їх на достатній відстані від освітлюваних об'єктів, щоб тепловий вплив не зіпсувало товар.

 

ЗАМОРОЖЕНІ ПРОДУКТИ, РИБА НА ЛЬОДУ
В цьому відділі особливо важливо підкреслити свіжість продуктів: неправильно вибрані джерела світла можуть створити неприємні відтінки, з-за чого риба буде здаватися несвіжої або перемороженной.
Рекомендується використовувати джерела світла з колірною температурою 4200 К і високим індексом передачі кольору (80 і вище). Якщо ж на одній вітрині викладена тільки оброблена червона риба, то можна використовувати більш універсальні теплі лампи (3000 К).

М'ЯСНІ ПРОДУКТИ, СИРИ
Для освітлення свіжого м'яса чудово підходять натрієві лампи потужністю 100 Ват теплою кольоровості (з колірною температурою 2500 К) — вони підкреслюють натуральні рожеві кольори свіжого парного м'яса і насичений колір продукту. Часто для освітлення відділу м'ясних продуктів використовуються куполоподібні світильники або прожектори на шинопроводі. Для сирів також підходить натрієва лампа потужністю
100 Ват з колірною температурою 2500 К. Теплий колір лампи найбільш вигідно підкреслює різноманітні жовті відтінки продукту і його форму.
ФРУКТЫ И ОВОЩИ
При подборе освещения для этого отдела надо учитывать несколько моментов. Во-первых, фрукты и овощи не переносят нагрева, при этом они быстро портятся, во-вторых, в отделе представлена насыщенная цветовая гамма, поэтому задача светодизайнера – показать индивидуальность каждого фрукта и овоща и сохранить их свежесть. Лучше всего освещать этот отдел направленными прожекторами с металогалогенными лампами с индексом цветопередачи более 90 – тоді фрукти, овочі та квіти виглядають блискучими, свіжими, здоровими. Підвісні світильники з двома люмінесцентними лампами,
потужністю 42 Ват кожна з колірною температурою 3000 К, також відповідають вимогам для освітлення даного відділу. Також тут можна використовувати прожектори спрямованого
світла з металлогалогенной або натрієвої лампами, які підкреслюють насичений колір товарів. Але застосування цих ламп можливо за умови їх розміщення на достатній відстані від товарних груп, щоб уникнути нагріву.

ХЛІБ, КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ
Для освітлення хліба і свіжої випічки рекомендується застосування джерел світла з низькою колірною температурою, що дають тепле золотаве світло. Для цього відділу кращі підвісні світильники або прожектори на шинопроводі зі спеціальними натрієвими лампами потужністю
100 Ват з колірною температурою 2500 К.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner